A dokumentum aláírását követően Navracsics Tibor elmondta, a találkozó eredeti célja az volt, hogy a két tárca között 2003-ban létrejött keretegyezményt aktualizálják a 2012-2013-ra szóló cselekvési programmal. A megállapodás tehát ugyan a következő két év konkrét tennivalóit tartalmazza, de megnyitja az utat a két ország közötti további együttműködés előtt is, mert több közös munkára van lehetőség, mint a keretegyezmény egyszerű aktualizálása – vélekedett.

Remélhetőleg sok „együttműködési forma valósul meg” az egyezmény alapján – fogalmazott, példaként említve nemzetközi konferenciák szervezését.

(MTI Fotó: Kovács Attila)

Alekszandr Konovalov az eseményen kijelentette, Magyarország és Oroszország kapcsolatai „problémamentesen fejlődnek”, és ehhez „mi, jogászok” is jelentős mértékben „hozzájárulhatunk”.

Az orosz tárcavezető a megállapodás részeként említette a tapasztalatcserét a jogalkotási rendszerek fejlesztésével kapcsolatban és a jogalkalmazással foglalkozó szakértők továbbképzését. Navracsics Tiborhoz hasonlóan Alekszandr Konovalov is reményét fejezte ki, hogy a két ország közötti együttműködés több módját is kidolgozhatják a jövőben.

(MTI)