Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője úgy értékelt: Magyarország „piszok nehéz” helyzetben van, egyre többen veszítik el a megélhetésüket, csőd szélén a vendéglátóipar, az egészségügy kimerült, az emberek pedig egyre ingerültebbek, várják, hogy az állam segítsen rajtuk, azért a „temérdek adóért” cserébe, amit befizettek.

Hirdetés

Bírálta, hogy a kormány ebben helyzetben milliós jutalmakat adott az államtitkároknak.

Azt szorgalmazta: nyitni kell, ha fokozatosan is, mert „különben végleg bezárhatunk”. „Nagyotmondásból nem lehet kenyeret venni, adják vissza a magyarok munkáját, adják vissza az emberek pénzét, adják vissza az emberek életét” – fogalmazott.

Arra szólította fel a kormányt, hogy „ne szórakozzanak, nem konzultálgassanak”, hanem fizessék ki a bajba jutott emberek bérének 80 százalékát, emeljék meg az álláskeresési járadékot, tegyék adómentessé minimálbért, adják vissza az ellenzéki önkormányzatok pénzét, és fejezzék be a lopást, ne provokálták a magyar embereket tovább, mert éhséglázadás lesz belőle.

Korábban írtuk

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára arra figyelmeztette a képviselőt, hogy a düh tudja a leginkább háttérbe szorítani a józan döntési képességet. Úgy értékelt: a Jobbik beállt abba a baloldali összefogásba, amelynek pártjai kormányon csúfosan megbuktak válságkezelésből, és nyomort hoztak azoknak az egyszerű dolgozóknak, akiknek a nevében most a Jakab Péter beszélt.

Számon kérte az ellenzéken, hogy nem szavazták meg a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény, és a hitelmoratórium bevezetését sem. Micsoda felelőtlenség ez – kommentálta a döntést, szintén felelőtlennek nevezve, hogy a jobbikos politikus bár nyitást akar, de az oltás ellen kampányol.