Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Rendőrök zárják le a Magyarországra vezető személyi forgalomi sávot a hegyeshalmi közúti határátkelőnél 2020. március 17-én. Délben csaknem húsz kilométeres torlódás alakult ki Hegyeshalomnál a közúti határátkelő osztrák oldalán. A román külügyminiszter humanitárius folyosó megnyitását kérte, hogy Magyarországon keresztül utazhasson haza az a több mint 3500 román állampolgár, akik a határátkelőnél akadtak el. A koronavírus-járvány miatt ettől a naptól csak magyar állampolgárok léphetnek be Magyarország területére a személyszállítás keretében, de a teherszállítás tekintetében a belépéseket nem korlátozzák.
Hirdetés

Lakatos Tibor közölte: kedden tolódás alakult ki a hegyeshalmi határátkelőhelyen, ahol Romániába és Bulgáriában tartó emberek „leültek az autópályára” és – közúti blokádot képezve – a teherforgalmat is akadályozták.

A megállapodás szerint kedd 21 és 24 óra között a román és a bolgár állampolgároknak, szerda 0 órától 5 óráig pedig már csak a román állampolgároknak teszik lehetővé az átutazást Magyarországon, meghatározott útvonalon.