Fotó: MTI/Soós Lajos (archív)
Hirdetés

Vejkey Imre ezt a „börtönbizniszt” érintő ügyekkel kapcsolatos strasbourgi ítéletekkel, valamint a migrációval kapcsolatos emberi jogi bírósági döntésekkel is indokolta.

Azon határozott álláspontjának adott hangot, hogy az alapjogvédelem megfelelő szintje Magyarországon biztosított. Közölte azt is: a strasbourgi döntések súlyosan sértik a szuverén Magyarország kompetenciáját, „úgy tűnik, hogy a strasbourgi ítéletek mögött globális hatalmi érdekek és csoportok érdekei húzódnak meg”.

„Itt az idő, hogy elgondolkodjunk az Európai Emberi Jogi Egyezmény felmondásáról, vagy legalább bizonyos pontjainak felfüggesztéséről” – fogalmazott.

Kijelentette: „bűz van Strasbourgban”, mert olyan precedensértékű ítéleteket hozott, amelyekkel „áldozatok adóforintjából a bűnözők oldalára álltak”.

Ezért kell igazságot szolgáltatni a törvénytisztelő magyarok millióinak – hangsúlyozta.

A „börtönbiznisz” szerinte a joggal való visszaélés, ezért a jogot, az igazságosságot és a méltányosságot vissza kell állítani a kifizetések haladéktalan felfüggesztésével.

A jövő nem Brüsszelé, Strasbourgé és Sorosé – jelentette ki.

„Az ellenzék falaz a börtönbiznisznek, az ellenzék falaz a baloldalhoz és a Soros-hálózathoz köthető ügyvédeknek”, hiszen nem támogatták a javaslat sürgősségi tárgysorozatba vételét – jelentette ki frakciótársa, Nacsa Lőrinc.

Bírálta Vadai Ágnest, aki szerint a kormány szabadon engedné a bűnözőket. Leszögezte: több ezerrel haladja meg a börtönben lévők száma a szocialisták idején tapasztaltakat, miközben a regisztrált bűncselekmények száma a felére csökkent. Hangsúlyosan szólt a szigorú büntetőpolitika szükségességéről.

Az ellenzékhez fordulva a kifizetésekről azt mondta: 8,5 milliárd forintból 35 CT-t lehet venni.