A gyanúsított előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés, a bizonyítási eljárás megnehezítése valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelték el. A döntés értelmében B. Zsolt előzetes letartóztatása az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb azonban 2011. november 8. napjáig tart. A végzés jogerős.

Csizner Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) igazgatója és Deme Tamás, az életvédelmi osztály vezetője pénteki, budapesti sajtótájékoztatójukon jelentették be, hogy egy nyáregyházi családnak a tagja az a négy ember, akiknek a holttestét a csepeli erdőben hantolták ki.

Csizner Zoltán az MTI kérdésére elmondta: a 30 éves fiatalembert, 40 éves élettársát, a fiatalember 53 éves anyját és annak 48 éves élettársát, továbbá a másik gyilkossági ügyben a 32 éves diósdi áldozatot az értékeikért ölték meg. A négytagú család – hasonlóan az elkövetői körhöz – a csepeli erdőben élt, alkalmi munkákból, lomtalanításokból és kukázásból próbálták a megélhetésüket biztosítani, míg a diósdi áldozattól – akinek munkája, jövedelme volt – a fizetése folyósításának a másnapján próbálták megszerezni az értékeit. A diósdi férfi megölése esetében, továbbá a megölt család ügyében összesen négy embert gyanúsítanak: a 38 éves szerb állampolgár B. Dragant, a 42 éves Cs. Jánost, a 28 éves K. Krisztiánt és a 32 éves B. Zsoltot. Utóbbit szeptemberben fogták el Bécsben és csütörtökön adták ki Magyarországnak.

(MTI)