A kiskunhalasi Disco Magic Kft. összesen 61 milliót költött a helyi Dance Tuning Disco fény és hangtechnikájának korszerűsítésére. A hírTV birtokába jutott számlákból kiderült: volt olyan berendezés, amely 18 millió forintba került, pedig évek óta nincs forgalomban, használt ára jelenleg 1,5-2 millió körül van. Az uniós pályázati pénzek lefölözését korábban többször is tagadó Bajnai Gordon és minisztériuma immár két hete vizsgálódik az ügyben, egyelőre eredménytelenül.

Elavult, évek óta nem forgalmazott fény és hangtechnikai berendezéseket szerzett be a Disco Magic Kft. abból a 25 millió forintos uniós támogatásból, amelyet a kis- és középvállakozások műszaki-technológiai hátterének fejlesztésére kiírt pályázaton nyertek. A kiskunhalasi Dance Tuning Discót üzemetető cég a számlák szerint például olyan videokivetítőt vásárolt több mint 18 millióért, amely évek óta nincs forgalomban, használt ára pedig 1,5-2 millió forint körül mozog.

A cég 32 darab Chameleon színezőlámpát vásárolt, összesen 2,4 millióért. Ez a lámpa az egyik legnagyobb fény és hangtechnikai cég hivatalos árlistáján most 48 ezer forintba kerül – a Disco Magic két évvel ezelőtt 75 ezerért számolta el darabját. Majdnem kétszeres áron szerelték be azt a fényvezérlő szerkezetet, amelynek jelenlegi listaára 270 ezer forint, a kiskunhalasi diszkósok ezt 2005-ben 400 ezerért vették. Kicsit többet 475 ezret költöttek arra a 12 darab PILOT 300-as típusú lámpára, amelyet már szintén nem forgalmaznak, de most a modernebb változata is csak 320 ezerbe kerül. Vevőként érdeklődtünk ugyanannál a fény és hangtechnikával foglalkozó cégnél, ahonnan információink szerint a Disco Magic Kft. is vásárolt: ott azt mondták hasonló mennyiségnél akár kedvezményt is lehet kapni.

Egy neve elhallgatását kérő, 15 éve hangosítással és világosítással foglalkozó szakember szerint a több milliós vásárlásoknál általában 20-25 százalékos kedvezményt adnak a kereskedők. A Disco Magic pénzügyi beszámolója szerint – amelyet a minisztérium teljesen rendben talált – összesen 61,8 milliót költöttek a kiskunhalasi diszkó fény és hangtechnikájára. Bajnai Gordon több mint két hete indított vizsgálatot az ügyben, eredmény viszont azóta sincs.

Egyébként a kiskunhalasi diszkó pályázatát is segítő kistérségi megbízott, Weiszenberger László – aki a hírTV-ben bemutatott rejtett kamerás felvételek miatt bukott le – szeptember közepén új céget jegyeztetett be. Úgy tudjuk a szocialista politikus azért alapította a Benleslie Kft.-t, mert éjszakai szórakozóhelyeket akar üzemeltetni.

(hirtv.hu)