Hirdetés

A Media1 elnevezésű baloldali szakmai portál egy informátorától megtudta, hogy Milkovics Pál, a Michaeli, Schwartz & Brit Media vezérigazgatója és társtulajdonosa úgy döntött, hogy a kiadó elbocsátja a 168 Óra című baloldali hetilapot eddig előállító szerkesztőségi stábot. A portál szerint ez mintegy tizenöt főt érint.

A Media1.hu szombaton telefonon érte el Milkovics Pált, aki megerősítette a hírt. Szavai szerint az elbocsátás indoka, hogy a lap működése a jelenlegi költségszint mellett nem lenne fenntartható, az újság hosszú ideje veszteséget termel, ezért „költségvágásra, optimalizációra” van szükség. Az elbocsátásokat követően az újság külső szerzőktől, szabadúszóktól vásárol majd tartalmakat. Az internetes szerkesztőségnél ugyanakkor továbbra is lesznek belsősök.

A Media1 emlékeztet: a kiadó korábban megszüntette a Magyar Terjesztés-ellenőrzési Szövetséggel (MATESZ) kötött audit szerződését, így a MATESZ már nem méri, mennyien vásárolják az újságot. Az utolsó hivatalos adat 2021 harmadik negyedévéből származik, amikor a példányszám-mérés leállítása előtti utolsó negyedévben az újságot heti megjelenésenként 9.500 példányban nyomtatták, és értékesíteni 2021 szeptemberében átlagosan 4.105 példányban sikerült. 2020 szeptemberében még 6.630 darab fogyott a lapból, 2019 szeptemberében 8.819 darabot adtak el belőle, 2018 szeptemberében 10.328-at…

A Media1 cikke ITT olvasható.

Korábban írtuk