A médiatanács kedden döntött a Budapest 92,9 MHz frekvenciára benyújtott pályázatokról. A frekvencián jelenleg a Spirit FM műsora hallható, ideiglenes jogosultsággal, amely július 26-án jár le. A pályázati kiírásra két, hosszú rádiós tapasztalattal rendelkező pályázó jelentkezett: a Kontakt Rádiót, majd a Spirit FM-et korábban működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület, valamint a Klubrádiót üzemeltető Klubrádió Zrt.

Hirdetés

A Médiatanács a pályázati kiírásban meghatározott szempontok alapján pontozta többek között a kulturális és hírműsorok arányát, a zenei kínálatra vonatkozó vállalásokat, valamint értékelte a pályázók médiaszolgáltatási tapasztalatát. A műsortervek értékelése során kiemelten fontosnak tekintette, hogy a pályázók mennyi új, eredeti műsorszám készítését vállalják annak érdekében, hogy a hallgatók minél több új tartalommal és kevesebb ismétléssel találkozzanak a rádió műsorában. A magas szakmai színvonalú pályázatokat a Médiatanács szinte valamennyi értékelési kategóriában maximális pontszámmal jutalmazta.

A Közösségi Rádiózásért Egyesület a kevesebb műsorismétlésnek köszönhetően végül előnybe került versenytársával szemben és összesen 48 pontot szerezve – a Klubrádió Zrt. 47 pontja ellenében – tíz évre elnyerte a frekvencia használati jogát.

A médiatörvény biztosítja a pályázók számára a bírósági jogorvoslat lehetőségét a médiatanács döntésével szemben – tudatta az NMHH kommunikációs igazgatósága.

Korábban írtuk