A levélben, amely a Csepel.info-hoz is eljutott, dr. Tokár Tamás többek között hangsúlyozta, hogy számtalan szakmaiatlan, nonszensz döntése volt az önkormányzat MSZP-s vezetésének. „A frakció félresikerült személyzeti politikája – amelynek régóta sejthető következményei legfeljebb a laikus szemlélő számára meglepőek – tragikus módon lett közismert” – utalt feltehetően a csepeli kettős gyilkosságra.

A levélből kiderül, hogy megtámadta a bizottsági tag a csepeli MSZP 2006-os tisztújítását a Fővárosi Bíróságon. Emiatt az akkor hatalomra került vezetés sok éves küzdelmet indított a visszaléptetéséért, amely azonban – mint írja – „szakmai ismeretek és képességek hiányában a frakciónak nem sikerült”.

„A frakció és a hivatal közel hároméves gondolkodását követően végül megszületett az egyébként triviális megoldás a visszahívásom ügyében addigra viszont a testületi többség, azaz a frakció – illetve annak politikai befolyása – olvadt el” – fogalmazott.

Dr. Tokár Tamás nem hagyta szó nélkül a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. belső működésének hibáit se. Mint ismert, az önkormányzati cég vezérigazgatója most a csepeli MSZP polgármester-jelöltje. „Számos példát hozhatnék fel nonszensz – testületi és hatósági döntésre – illetve annak hiányára” – fogalmazott. Ezek közül két esetet emelt ki: „Az önmagában elképesztő, hogy valaki saját szakállára elbont egy épületet, de az még inkább, hogy a – megbízás nélküli – bontás költségét szó nélkül kifizetik neki testületi jóváhagyással, közpénzből. A vezető tudomására jutott esetleges visszaélés során pedig nem diszkrecionális döntési lehetőség, hanem feltétlen kötelezettség a feljelentés megtétele” – fogalmazott.

Dr. Tokár Tamás levelét elolvashatja, ha ide kattint.

(Csepel.info)