Zugló polgármestere azonnal a helyszínre érkezett. Dr Papcsák Ferenc, aki megdöbbentőnek és gyalázatosnak nevezte a történteket, azonnali védelmi intézkedéseket tett a lakosság biztonsága érdekében.

A bombát egy állampolgár vette észre, a hátsó sekrestye bejáratánál. A riasztást megelőzően, a virágvasárnapi szentmisén több száz hívő tartózkodott a templomban – ismertette az esetet Pajor András, a Herminamezői Szentlélek Plébánia lelkipásztora.

A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, az állampolgárok biztonsága érdekében lezárták a környéket, a templom közvetlen közelben lévő két társasház épületét kiürítették.

A helyszínre érkező Papcsák Ferenc megdöbbentőnek és gyalázatosnak nevezte a történteket. Zugló polgármestere azonnali biztonságvédelmi intézkedéseket tett, a rendvédelmi szervekkel, a kerületőrséggel és a polgárőrséggel karöltve fokozott közterületi jelenlétet és járőrözést ígért. Elmondta: mindent megtesznek a lakosság, a békés polgárok védelmében.

Dr. Sass Oszkár, a BRFK sajtószóvivője elmondta: a BRFK ismeretlen tettes ellen eljárást indított robbanóanyaggal való visszaélés miatt. Miután a tűzszerészek a bombát hatástalanították és elszállították, a lakosok visszatérhettek otthonaikba. Senki nem sérült meg.