Hirdetés

Ha egy idős ember mégis úgy dönt, hogy elhagyja otthonát, akkor szombattól rá is vonatkozik – ahogy mindenki másra is -, hogy ezt csak alapos okkal teheti meg.

Szombattól 65 év feletti személy élelmiszerüzletbe, drogériába, piacra, patikába csak reggel 9 óra és déli 12 óra között mehet.

A többiek csak ezen az idősávon kívül mehetnek.

Ennek az a célja, hogy időben is elválasszák az időseket és a fiatalabbakat egymástól, és az idősek ne legyenek egyszerre zárt térben másokkal, mert egy fiatalabb – akár tünetmentes – ember könnyen megfertőzheti idősebb társait.

Az idősektől azonban ismét nyomatékosan kérik, hogy lehetőleg maradjanak otthon.

Ha el is mennek a kijelölt délelőtti idősávban boltba, akkor tartsák be az ajánlásokat: tartsák a legalább 1,5 méteres távolságot mindenkitől, ne csoportosuljnak még a kortársaikkal sem, ne puszilkodjanak ismerősökkel, rövid ideig legyenek ott, a boltban a termékeket ne fogdossák, gyakran és alaposan mossanak kezet.

Értelemszerűen 9 és 12 óra között  65 év alattiak nem mehetnek be  élelmiszerüzletbe, drogériába, piacra, patikába.

Vigyázzanak magukra! Vigyázzunk egymásra!

A kormány által elrendelt kijárási korlátozás értelmében a következő két hétben a lakóhely elhagyására csak alapos indokkal kerülhet sor. Mindenki köteles a szociális érintkezést a lehető legkisebb mértékűre korlátozni, és legalább 1,5 méter távolságot tartani.
A fizetős parkolás felfüggesztése ezen körülmények között még indokoltabb, valós segítséget jelent a Budapesten élőknek, elősegíti a közösségi közlekedés használatának csökkentését azok számára, akik elhagyni kényszerülnek lakóhelyüket.
Ezért ismételten és határozottan arra kérjük Karácsony Gergelyt, hogy Bécshez hasonlóan 2020. március 28-tól Budapesten is tegye ingyenessé a parkolást, segítse ezzel a koronavírus elleni védekezést!
Láng Zsolt
A Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője