Fotó: MTI/Soós Lajos, archív
Hirdetés

Szerinte felelős politikus nem készít úgy jelentést az eurózóna helyzetéről, hogy hazája nem tagja ennek a csoportnak, ahogy azt sem szavazza meg, hogy az unió tagállami hatásköröket vonjon el, márpedig a minimálbér megállapítása ilyen ügy.

Hozzátette: Magyarországon kiválóan működik a minimálbér meghatározásának rendszere.

Kósa Ádám jelezte: elutasítják a jelentés azon felvetését is, amely a progresszív adózás bevezetéséről szól.

Ezt azzal indokolta, hogy ez a Magyarországon bevált egykulcsos rendszer helyett olyan szisztémát hozna be, amelyben „azok az emberek nem fognak adót fizetni, akik egyébként megtehetnék”.

Korábban írtuk
Hirdetés
Hirdetés

Emlékeztetett: a Fidesz képviselői kezdetektől fogva ellenezték ezt a dokumentumot, amelyet a szerdai távszavazáson el is utasítottak, mivel kiállnak az önálló adópolitika, a munkahelyteremtés, a felelős költségvetési politika mellett.

A magyar emberek számára ilyen formában elfogadhatatlan a jelentés, mert tele van olyan ígéretekkel, amelyek mögött nincsen költségvetési fedezet, „sem hazánkban, sem az Európai Unió más tagállamaiban” – érvelt a politikus.

Hangsúlyozta: 2008-2009-ben „a felelőtlen gyurcsányi politika ígérethalmazai miatt ment csődbe Magyarország”, most pedig a volt miniszterelnök felesége „telepakolta ezt a jelentést olyan ígéretekkel, amik mögött nincsen fedezet”.

Jelezte: elutasítják a szociálispolitika és az alkotmányjogi kérdésnek számító jogállamiság témájának összekapcsolását.

Kifogásként említette azt is, hogy a jelentés nem javaslatot tesz, hanem kijelentő módban állapít meg tennivalókat.

Ilyen jelentést ilyen formában felelős politikus nem fogadhat el – jelentette ki Kósa Ádám.