Pásztorné Kovács Ágnes közölte: a főkapitányság bűnügyi osztálya őrizetbe vett egy férfit a Baunok házaspár eltűnésével kapcsolatban. Az eddigi gyanúsítottak ellen kiadott európai elfogatóparancs azonban továbbra is érvényben van – hangsúlyozta a sajtószóvivő, aki az MTI kérdésére azt mondta: a nyomozás érdekeire való tekintettel nem áll módjában bővebb tájékoztatást adni az elfogott emberrel és annak az ügyben betöltött szerepével kapcsolatban.

A 60 éves Baunok István és 61 éves felesége november 17-én tűnt el a szolnoki Kertész úton álló házukból, két személyautójukkal együtt.

Az eddigi adatok alapján feltehetően a 36 éves, nagytarcsai Herczku Szabolcs és az ugyancsak 36 éves, újszászi Mészáros Tibor János rabolta el a házaspárt.

A rendőrség a napokban kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki mindkét gyanúsított elfogásához, továbbá a feltételezett bűncselekmény elkövetését bizonyító tárgyak megtalálásához elegendő információt ad. A felderítést szolgáló egyéb érdemi adatokért a kitűzött jutalomnak egy részét fizeti ki a hatóság.

(MTI)