Bujdosó László, az egri kórház ügyében illetékesnek kijelölt regionális tisztifőorvos szerint ebben semmi különös nincs. Olyan orvosok, akik a működés engedélyezésekor a nevüket adták az ellátáshoz, rövid időn belül távoztak a kórházból. A Magyar Rádió kérdésére, hogy vizsgálják-e, hogy ezek az orvosok csak a működési engedélyhez adták-e a nevüket, Bujdosó László azt mondta: utólag ezt már nagyon nehéz vizsgálni.

A részletes helyszíni vizsgálat eredményeképpen márciusig felfüggesztették a kardiológiai osztály működését, mivel nincs elegendő orvos. Másik négy osztályon – a bőrgyógyászaton, az ortopédián, a rehabilitáción és az infektológián – csak kisebb problémákat találtak, ezek esetében hiánypótlásra szólították fel a működtetőt. Kosztura László, a HospInvest régióigazgatója azt mondja, már dolgoznak a helyzet javításán. Az ő szavaiból egyébként az derül ki, hogy most sincs kevesebb kardiológus, mint amit korábban papíron ígértek. Ezek az orvosok – mondta – közreműködői szerződéssel látják el a feladatukat, miközben egy kardiológiai osztályon arra van szükség, hogy főállásban legyenek orvosok.

Kosztura László hangsúlyozta: az osztály bezárása miatt csak a katéterezésre szoruló infarktusos betegeket irányított hivatalosan Miskolcra az ÁNTSZ. Őket korábban sem az egri kórházban látták el. A többi szívbeteget a belgyógyászati centrumban kezelik, emellett vállalják, hogy létrehoznak majd egy szívkatéteres központot.

(MR)