Irén már 8 éve lakik a Kőbányai út 22-ben, ami egy 187 lakásos fővárosi tulajdonú bérház a Könyves Kálmán körút és Kőbányai út találkozásánál. Az épület csaknem felébe – mintegy 71 lakásba – hajléktalanokat költöztetett Karácsony Gergely főpolgármester, ami ellen Pikó András polgármester egyetlen szóval sem tiltakozott – írja a Hírnyolc.

Hirdetés

A folyosón ürülék, az ablakból repül a pelenka

A lakosok korábban sok segítséget kaptak az előző, polgári városvezetéstől, amióta viszont a baloldali vezetés beköltöztette a hajléktalanokat a házba, áldatlan állapotok uralkodnak az ott lakók elmondása alapján. A folyosókon ürülék között kell lépkedniük, és az sem ritka, hogy az ablakon keresztül repül ki a használt pelenka – mondta el a Hírnyolcnak Irén. Szerinte az sem normális, hogy a már bent lévők beengednek más hajléktalanokat is, és olyankor megy az ereszd el a hajam: “piálnak, drogoznak, éjszaka a folyosón randalíroznak”.

Az új beköltözők különböző szervezetektől ingyen kaptak bútorokat; amire nincs szükségük a lépcsőházakba tornyozzák fel, ami viszont tűzveszélyes. “Folyamatosan kerülnek ki holmik. Elég egy eldobott csikk, és leég az egész ház” – meséli elkeseredetten Irén.

Senki sem kérdezte, hogy akarnak-e ilyen szomszédságot

„Nyolc éve, amikor ideköltözünk még a lakásajtó is nyitva maradhatott, nem volt semmi probléma. Most ugyanezt nem mernénk megtenni. Mintegy két éve lettek ide betéve a hajléktalanok, azóta pokollá vált az életünk. Minket senki nem kérdezett meg, hogy akarunk-e ilyen szomszédokat. Ez Karácsony Gergely és Pikó András műve” – mondja a hölgy, aki egyébként baloldali szimpatizáns.

A teljes cikk elolvasható a Hírnyolc oldalán, IDE KATTINTVA!

Korábban írtuk