Fotó: koronavirus.gov.hu
Hirdetés

A beoltottak száma 5 855 039-re emelkedett, közülük 5 564 586 fő már a második oltását is megkapta, 590 ezren pedig már a vakcina harmadik adagját is felvették. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 779 777 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 7259 főre emelkedett. 353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 41-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a kormányzati portálon.

A koronavírus ellen az egyetlen hatékony megoldás az oltás. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért továbbra is arra kérik őket, hogy regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu oldalon, majd foglaljanak időpontot az eeszt.gov.hu portálon, vagy keressék háziorvosukat, és vegyék fel az oltást mielőbb.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed. Az oltás azonban működik, minden más védekezési módszernél hatékonyabb. Ezért már nem a korlátozásokkal, hanem az oltással tudunk leghatásosabban védekezni a járvány ellen. A beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb – hívja fel a figyelmet a koronavirus.gov.hu.

További részletek IDE KATTINTVA, a kormányzati portálon olvashatók.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma
Korábban írtuk