Úgy tudják, az életveszélyes állapotban kórházba szállított Inez pénteken elhunyt, nem tudták megmenteni az életét, hiába küzdöttek érte az orvosok.

Hirdetés

A kislány közel nyolc órán keresztül tartózkodott az óvodabuszban a tűző napon: reggel fél nyolctól délután háromig. Inez már eszméletlen volt, amikor rátaláltak. Rögtön mentőhelikopter érkezett hozzá, és legalább egy órán keresztül küzdöttek azért, hogy stabilizálják az állapotát. A kislányt nyolc órán át hagyták szerdán a tomajmonostorai óvodabuszon; egyelőre nem tudni, hogy történhetett meg a tragédia. Aznap csak a sofőr volt a gyerekekkel.

A halálesetet a szülők megerősítették a Blikknek.

A megyei rendőr-főkapitányság folytatja az eljárást a buszban felejtett, pénteken elhunyt kislány ügyében

Mári Ilona elmondta: a továbbiakban halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt, szakértők bevonásával vizsgálja a rendőrség az eset körülményeit.

A kislányt a debreceni gyermekklinika intenzív osztályán ápolták. A Debreceni Egyetem (DE) sajtószolgálata péntek délután az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az intenzív osztály szakemberei mindent megtettek, hogy megmentsék a kislány életét, de a legmagasabb szintű ellátás ellenére a gyermek meghalt. Korábban a szoljon.hu adott hírt arról, hogy „életveszélyes állapotban vittek kórházba egy négyéves kislányt, akit egy gyermekeket szállító kisbuszban felejtettek kedd reggel Tomajmonostorán és csak délután találtak rá”.

Kardos József, az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztje az MTI-nek akkor megerősítette: a mentők a kislányt életveszélyes állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba, Debrecenbe. A megyei rendőr-főkapitányság az MTI-vel azt közölte, hogy még aznap eljárást indított a Karcagi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt, és egy ötvenhat éves kunhegyesi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.

Korábban írtuk