Fotó: koronavirus.gov.hu
Hirdetés

Az elmúlt napon 6 beteg vesztette életét a koronavírus-járvány következtében, így az elhunytak száma 30 086-ra emelkedett. A beoltottak száma 5 834 961-re nőtt, közülük 5 541 598 fő már a második oltását is megkapta, 487 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt napon 323 új fertőzöttet igazoltak, így a 814 732 főre nőtt a járvány kezdete óta beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 778 640 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 006 főre emelkedett. 220 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen – írták.

A vírus ellen az oltás a megoldás, a beoltottak kevesebb, mint 1 százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. Az oltás minden más védekezési módszernél hatékonyabb – olvasható a kormányzati portálon.

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért továbbra is azt kérik mindenkitől, aki még nem oltatta be magát, hogy jelentkezzen háziorvosánál, vagy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon, majd foglaljon időpontot az eeszt.gov.hu portálon.

További részletek a koronavirus.gov.hu oldalon.

Fertőzöttek, gyógyultak, elhunytak és beoltottak száma
Korábban írtuk