Szívinfarktusban elhunyt ifjabb Ocskay Gábor, az Alba Volán válogatott jégkorongosa – tájékoztatta az MTI-t szerda hajnalban a sportoló édesapja, id. Ocskay Gábor, a székesfehérvári klub ügyvezetője.

A tragédia kapcsán a hozzátartozók Horog László újságírót, a család barátját kérték fel nyilatkozásra, aki elmondta, a fehérvári játékos Budapesten élő mennyasszonyánál pihent, amikor éjfélkor rosszul lett. Kihívták hozzá az orvosokat, de már nem tudtak segíteni rajta.

A család egyelőre nem kíván nyilatkozni, míg id. Ocskay Gábor a tervek szerint szerda délután, a Székesfehérvári Jégcsarnokban számol be a tragédia körülményeiről.

Ocskay Gábor több mint 25 éve az Alba Volán SC játékosa (édesapja egyben a klub ügyvezetője is). Élete első világversenyén, az 1992-es junior Eb-n rögtön gólkirály lett. 18 évesen már a felnőtt világbajnokságon játszott.

A 34 éves csatár szombaton lett 9. alkalommal magyar bajnok az Alba Volánnal. A válogatottban 187-szer szerepelt, és eddigi legnagyobb sikerét tavaly áprilisban érte el, amikor a nemzeti csapat 70 év elteltével feljutott a világ élvonalába.

Ocskay Gábornak korábban volt már szívműtétje, azt követően viszont megkapta az engedélyt a sportolásra.

A 2004 szeptemberében diagnosztizált szívizom-betegsége és szívműtét miatt Ocskay Gábor négy hónapot kihagyott, azt követően viszont megkapta az engedélyt a sportolásra.

Nagy álma vált volna valóra, ha szerepelhetett volna az április 24-én kezdődő svájci világbajnokságon, ahol – többek között – Kanadával, előtte pedig a címvédő orosz együttessel is megmérkőzik a magyar válogatott.

Ocskayt háromszor (1994, 1995, 2006) választották meg az év játékosának, ötször (1994, 1997, 2002, 2004, 2008) lett a legtechnikásabb játékos, és háromszor (1994, 2006, 2007) a legjobb csatár. Pályafutása során kizárólag az Alba Volánban szerepelt, pedig többször csábították külföldre.

A válogatott csapatkapitánya, Kangyal Balázs az MTI-nek ma hajnalban úgy nyilatkozott: sokkolta a hír.

„Gyakran beszélgettünk Gáborral, kedden fél órát. Aztán este fél tizenegykor hívtam, hogy boldog névnapot kívánjak neki, de már nem vette fel… Küldtem neki egy sms-t. Szerdán találkoztunk volna. Szörnyű, felfoghatatlan, ami történt. Olykor panaszkodott, hogy fáradt, de a szezon kimerítő, hosszú, ezen senki nem csodálkozott” – mondta a csapatkapitány a távirati irodának.