„Régen elhunyt emberek is támogatták a XVI. kerületi Vajda Zoltánt 2018-ban, most is ő az egyik jelöltje az ellenzéknek” – írja 2021. szeptember 8-i cikkében a Bennfentes.hu. Mint a portál emlékeztet:2018-ban Vajda Tamás Zoltán nem érte volna el a jelöltséghez szükséges 500 érvényes ajánlást,

Hirdetés

jelöltként nem lehetett volna nyilvántartásba venni.”

A korabeli nyomozati anyagban foglaltak szerint a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya 2018. május 29. napján gyanúsítottként hallgatta ki Vajda Tamást. Mint írták: „A nyomozás eredménye alapján tényként állapítható meg, hogy a fentiekben részletezett ajánlások nélkül Vajda Zoltán Tamás nem érte volna el a jelöltséghez szükséges 500 érvényes ajánlást, jelöltként nem lehetett volna nyilvántartásba venni, így

tárgyi oldalról nézve a választás rendje elleni bűncselekmény megállapítható” volt.

A nyomozati anyagban ugyanakkor hozzátették: „Vajda Zoltán Tamás ezen bűncselekmény miatti büntetőjogi felelősségre vonására csak abban az esetben kerülhetne sor, ha a nyomozás adatai alapján kétséget kizáróan bizonyítható lenne, hogy a terhelt az ajánlások valótlanságának tudatában használta fel az érintett ajánlóíveket.”

Budapest 13. választókerülete két budapesti kerületből áll össze, egy része Zugló Alsórákos, a másik része a XVI. kerületbe esik. Az egyéni választókerületben egyébként jelenleg négy ellenzéki jelölt van versenyben:

Korábban írtuk

  • Nemes Gábor (DK), támogatója a Jobbik
  • Hollai Gábor (Momentum)
  • Vajda Zoltán (MMM), támogatója az MSZP, Párbeszéd
  • Palotás János (Új Világ Néppárt), támogatója az LMP

A körzetet nyolc éve a fideszes Szatmáry Kristóf képviseli, aki a 2014-es választásokon Karácsony Gergelyt, 2018-ban pedig éppen Vajda Zoltán győzte le.

Az eredeti cikk elolvasható a Mandiner oldalán, IDE KATTINTVA!