A karácsonyig tartó időszakban több módon be lehet kapcsolódni az országos akcióba. Az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forinttal lehet támogatni a rászoruló családokat. Online adományozni a karitasz.hu oldalon keresztül lehet, illetve banki átutalással is támogatható a segélyszervezet szegényekért végzett munkája.

Hirdetés

Kitértek arra: idén is elindul az Angyalbatyu ajándékgyűjtés, amelyben nehéz sorsú gyermekeknek lehet ajándékot készíteni és leadni valamelyik gyűjtőponton. Az ajándékokat az önkéntesek juttatják el a családokhoz karácsony előtt. A készítés módja és a gyűjtőpontok listája megtalálható az angyalbatyu.hu oldalon.

Az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akció egy héten keresztül hívja majd fel a figyelmet a szegény családok helyzetére, december 5. és 12. között. Több mint 200 településen gyújtanak gyertyát templomok előtt, adventi vásárokban, főtereken, közös gyertyagyújtásra, adományozásra kérve a járókelőket. Az egyhetes figyelemfelhívó program megnyitója Keszthelyen lesz december 5-én, vasárnap délután.

A segélyszervezet december 5. és 12. között adománypontot működtet majd az újbudai adventi vásárban is. Tárjátok ki a szíveteket! címmel egésznapos jótékonysági műsorfolyam lesz december 8-án a Katolikus Rádióban.

A szervezet önkéntesei számos helyen osztanak egész télen meleg ételt hajléktalanoknak és krízishelyzetben élőknek. Emellett szükség esetén kályhával és tüzelővel is támogatják a nehéz helyzetben lévőket.

A Katolikus Karitász hálózatában az egyházmegyei karitász központok és a plébániai karitász csoportok országszerte bekapcsolódnak a programba, így több mint 800 településre eljuthat a segítség – tették hozzá.

Korábban írtuk