Fotó: facebook.com/Novák Katalin
Hirdetés

Ismert, Novák Katalin családügyekért felelős tárca nélküli miniszter még tavaly indított pert Homonnay Gergely DK-s aktivista ellen, mert ocsmány módon támadta a politikust. Az aktivista rendszeresen oszt meg durvábbnál durvább hangvételű tartalmakat. 2020. december 16-án például az Alaptörvény módosítás fejtette ki a véleményét, a bejegyzés alatt pedig „náci féregnek” nevezte a minisztert.

Július 5-én tartották a becsületsértési per első tárgyalását, ott Homonnay online jelent meg. Az eljárás ma, szeptember 6-án folytatódott, és míg Novák Katalin és ügyvédje személyesen vett részt a tárgyaláson, addig a DK-s aktivista, illetve a jogi képviselője online csatlakozott be. Homonnay ugyan tegnap írt egy bocsánatkérő bejegyzést közösségi oldalára.

A becsületsértési ügyben a DK-s aktivistát ma bűnösnek ítélte a Pesti Központi Kerületi Bíróság és egy év próbaidőre, illetve a perköltségek megtérítésére kötelezte. A bíróság indoklásában jelezte, a „féreg” megjegyzés különösen dehumanizáló, azonban figyelembe vették Homonnay büntetlen előítéletét, ezért a próbaidő. A DK-s aktivista ugyan nem tartotta magát bűnösnek, de az ítéletet tudomásul vette, így az ítélet jogerős.

A teljes beszámolót IDE kattintva olvashatják el a Mandiner oldalán.

Korábban írtuk