Bige László Magyarország egyik leggazdagabb emberének számít, övé a Péti Nitrogénművek, egyeduralkodónak számít a stratégiai fontosságú műtrágyagyártásban, de a szolnoki Tiszamenti Vegyiműveknek is tulajdonosa – írja a Magyar Hírlap.

Hirdetés

Mivel büntetőeljárás folyik ellene, hónapokon át egy nyomkövető bilincs volt a lábán, csak ezzel közlekedhetett. Vesztegetéssel és hűtlen kezeléssel gyanúsítják, emiatt az év első hónapjaiban bűnügyi felügyelet alatt állt.

Bige László már korábban is a baloldal egyik hírhedt háttérembere volt. Ahogy egyszer ő maga fogalmazott: „addig kavartam, amíg Horn Gyuláig ért a szavam” – idézi a Ripost cikkét a Magyar Hírlap.

Bige Lászlóról régóta tudható, hogy szoros kapcsolatban van a baloldali politikai erőkkel. Ezek a kapcsolatok nem lazultak az évek során, idén tavasszal például Gyurcsány egykori államtitkára, Horn Gábor járt nála látogatóban. Bige László egészen elképesztő körülmények közt él hatalmas birtokán, amelynek központi területe 46 hektár, azaz közel félmillió négyzetméter – hívja fel a figyelmet a portál.

Mint ismert, a baloldali oligarcha nemrégiben bejelentette: hajlandó anyagilag is támogatni Márki-Zay Péter kampányát, mivel a mai kormány helyett a tarka macskáját is inkább tudná ajánlani az országnak

A Magyar Hírlap cikke IDE KATTINTVA olvasható.

A birtokról készült fotók ITT, a Ripost honlapján láthatók.

Korábban írtuk