LIBE Committee Meeting 2020200127

Elképesztő, hogy milyen helyzetek alakulnak ki a LIBE bizottságban! Nem elég, hogy a tisztességesen beszélő horvát belügyminiszterrel gyakorlatilag üvöltöztek a bevándorláspárti balos képviselők, számon kérve, hogy miért védik a határőrök a horvát határt az illegális bevándorlókkal szemben, egy másik közölte, hogy neki fogalma sincs mi a különbség a menekült és a gazdasági migráns között. A jelen nem lévő bizottsági elnök helyett – micsoda véletlen! – pont egy német szocialista képviselőt kértek fel az ülésvezetésre, aki a legalapvetőbb normákat is felrúgva állandóan belebeszélt a vitába, kioktatta a neki nem tetsző véleményt mondó képviselőket és a mellette ülő minisztert. Az én hozzászólásom végén is elkezdett okoskodni, úgyhogy kénytelen voltam visszaszólni neki, hogy ha ülést vezet, akkor tartsa be az ülésvezetés szabályait. Kezdeményezésemre, a Néppárt írásban fog tiltakozni a kirívó szabálytalanság miatt. LIBE bizottság – kis színes, 2020. január 27. EPP – European People's Party

Gepostet von Hidvéghi Balázs am Montag, 27. Januar 2020
Hirdetés

A Fidesz politikusa elképesztőnek nevezte, hogy milyen helyzetek alakulnak ki a LIBE-bizottságban.

Nem elég – írta -, hogy a tisztességesen beszélő horvát belügyminiszterrel gyakorlatilag üvöltöztek a bevándorláspárti balos képviselők, számon kérve, hogy miért védik a határőrök a horvát határt az illegális bevándorlókkal szemben, egy másik közölte, hogy neki fogalma sincs, mi a különbség a menekült és a gazdasági migráns között.

A fideszes EP-képviselő közölte: a jelen nem lévő bizottsági elnök helyett egy német szocialista képviselőt kértek fel az ülésvezetésre, aki „a legalapvetőbb normákat is felrúgva” állandóan belebeszélt a vitába, kioktatta a neki nem tetsző véleményt mondó képviselőket és a mellette ülő minisztert.

Hidvéghi Balázs azt írta, az ő hozzászólása végén is elkezdett „okoskodni”, ezért kénytelen volt visszaszólni neki, hogy ha ülést vezet, akkor tartsa be az ülésvezetés szabályait.