A leszakadás költségvetését akarja elfogadni a fideszes kormány. Ha jövőre nagyobb lesz az orvos és az ápolóhiány, akkor jusson eszünkbe: a mostani büdzsé az, ami ezt okozni fogja! Kövesd élőben, és oszd meg Varju Lászlo sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Montag, 8. Juli 2019
Hirdetés

Varju László képviselő hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján azért bírálta a kormánypárti képviselőket, mert szerinte el fogják utasítani a költségvetéshez benyújtott ellenzéki módosító indítványokat.

A parlament költségvetési bizottságának elnöke úgy fogalmazott: a kabinet felelőssége lesz, hogy jövőre még több háziorvosi praxis üresedik meg, még több kórházi osztály zár be, még kevesebb lesz a tanár és a hivatali dolgozó.

A sajtótájékoztatón részt vett a független képviselő Bősz Anett, a Liberálisok politikusa, aki azt mondta, hogy az olyan nagy ellátórendszerek, mint például az oktatás, az egészségügy és a szociális ellátás, nem tudnak érdemben részesedni a GDP-növekedésből. A kormány nem fektet eleget a jövőbe – értékelt. Szerinte a családvédelmi akciótervet nem lett volna szabad elérhetővé tenni a leggazdagabb társadalmi csoportok számára, mert a megmaradt forrásokból újabb lehetőségeket nyithattak volna meg a legszegényebbek előtt.