Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a szerda éjjeli Tények Extrában beszélt új pártjáról, a Mi Hazánkról és korábbi pártjáról, a Jobbikról. Szóba kerültek az új pártba tartó jobbikosok és Sargentini-jelentés is.

Képernyőfotó: TV2 Tények Extra

Képernyőfotó: TV2 Tények Extra

Mára száznál több önkormányzati képviselő hagyta ott a Jobbikot és ment át a Mi Hazánkhoz. „Lesznek még hatalmas meglepetések a közeljövőben is, tehát a folyamat nem állt meg” – tette hozzá.

Toroczkai elárulta, hogy a Mi Hazánk kétezer induló tagjából körülbelül nyolcszázan tevékenykedtek korábban a Jobbikban. Úgy látja, olyanok is csatlakoznak, akik nem találták meg a pártjukat az országgyűlési választáson.

Arra a felvetésre, hogy Sneider Tamás, a Jobbik elnöke a DK-hoz nagyon hasonlóan hirdetett ellenállást, Toroczkai László elmondta: Szotyori-Lázár Zoltán, Vona Gábor keresztfia egy nemrégiben közzétett Facebook-bejegyzésében nem zárta ki a DK-val való együttműködést, amit ő bohózatnak tart. Az ellenzéki pártokat életképtelennek tartja, ezért a Mi Hazánk kormányt és ellenzéket is váltana.

A Mi Hazánk elnöke azt is elmondta, hogy a Jobbiknak nincs világos álláspontja a Sargentini-jelentés kapcsán. Mint ismeretes, a jobbikos Balczó Zoltán tartózkodott az európai parlamenti szavazáson. Toroczkai azt mondta, a választók nem azért szavaznak be képviselőket az Európai Parlamentbe, hogy több milliós fizetésért tartózkodjanak.