Hajdu László (DK) szerint az M3-as autópálya XV. kerületi szakaszán 2010-ig folyamatosan épült a zajvédő fal.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, szerk.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, szerk. 

Az Orbán-kormánynak nem számít, mit akarnak az emberek, csak az a fontos, hogy a Fidesz-közeli vállalkozók jól járjanak – mondta napirend előtt, hozzátéve: bizonyos vállalkozóknak az áll érdekében, hogy leszorítsák az autópálya melletti ingatlanok árát, hogy aztán olcsón megszerezhessék azokat. A kerület volt polgármestere – akinek képviselővé választása miatt a hétvégén választás lesz a kerületben – azt mondta, többször kezdeményezte a hiányzó szakasz megépítését, és hosszú jogi procedúra után a BKK most szeptemberben hagyta jóvá a közbeszerzést.

Az ellenzéki politikus bírálta a kormánypártok polgármesterjelöltjét, László Tamást, aki szerinte a beruházás ügyében szembefordult saját választókerületével. Hajdu László a baloldali ellenzék által támogatott Németh Angéla alpolgármester polgármesterré választását javasolta.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára – rámutatva arra, hogy az elmúlt négy évben Hajdu László volt a kerület vezetője – azt mondta, a képviselőnek kellett volna mindent megtenni annak érdekében, hogy a zajvédő fal megépüljön. Önök hibáztak és most a kormányon kérik számon – hangoztatta, azt kérve, ne untassa politikai és kampányfelszólalásokkal a parlamentet.

Beszámolt arról, hogy a kormány az elmúlt években ezermilliárdos nagyságrendben költött útfelújításra. Elmondta, hogy az M3-as XV. kerületi zajvédőjének költsége 360 millió forint, és a beruházás megvalósítását kétszer is megtámadták a bíróságon. A közbeszerzési szerződést még idén aláírhatják, a kivitelezés 2019 tavaszán indul – részletezte.