Nem törnek meg bennünket! – Közösen állunk ki Demeter Mártáért címmel adott ki közleményt a Demokratikus Koalíció.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

Fotó: MTI, archív, szerk.

Az aláírók között megtalálható az ellenzék színe-java (Demeter Márta egykori pártja erősen felülreprezentálva): Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció), Bangóné Borbély Ildikó (MSZP), Bősz Anett (Liberálisok), Gurmai Zita (MSZP), Hohn Krisztina (Új Kezdet), Kunhalmi Ágnes (MSZP), Potocskáné Kőrösi Anita (Jobbik), Schmuck Erzsébet (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd), Szél Bernadett (Független) és Varga-Damm Andrea (Jobbik).

Mi, ellenzéki képviselőnők naponta szembesülünk azzal, hogy a magyar kormánypolitika világa milyen mélyre tud süllyedni. Nem hittük volna, hogy a Fidesz a legalja módszereket fogja használni Demeter Márta képviselőtársunk ellen. A vele szemben alkalmazott lejárató eszközök elfogadhatatlanok. A legutolsó kegyeletsértő lépésük embertelen és visszataszító. Méltatlan egy kórház vezetéséhez és egy volt tábornok miniszterhez, szembemegy mindazzal, amire egy katona felesküszik – jajveszékel az ellenzéki nőegylet.

Szolidárisak vagyunk Demeter Márta képviselőtársunkkal, felkészültünk a következő támadásokra. És azt akarjuk, hogy tudja az egész fideszes gépezet: Nem törnek meg bennünket!

– vagdalkoznak.