Fotó: MTI (archív)
Hirdetés

Sermer Ádám, aki a párt főpolgármester-jelöltje is hozzátette, szükség van az ellenzéki pártok közti hivatalos tárgyalásokra, mert fontos, hogy a választók és a közvélemény ne „folyosói pletykákból vagy a sajtóba kiszivárogtatott rész információkból kapjon arról tudomást, hogy kik, miről hol tárgyalnak.”

Kiemelte, annak érdekében, hogy mielőbb megkezdődhessen a hivatalos, szervezeti szintű egyeztetés, a Magyar Liberális Párt ügyvivő testülete már ki is jelölte a párt tárgyaló delegációját.

A küldöttségnek rajta kívül még Szabadai Viktor, a párt budapesti választmányának az elnöke és Borúzs András a Magyar Liberális Párt igazgatója lett a tagja – tette hozzá.

Sermer Ádám hangsúlyozta, „főpolgármester jelöltként mindent megtesz annak érdekében, hogy Budapesten a demokrata ellenzék Tarlós Istvánt egy széles körű együttműködésen keresztül könnyedén leválthassa”.

A politikus sajnálatát fejezte ki, hogy az Európai Parlamenti (EP) választásokra nem lesz széleskörű ellenzéki összefogás és pont emiatt – emlékeztetett a politikus – a Magyar Liberális Párt nem vesz részt a 2019. májusi EP választásokon.