Hirdetés

Pikó András 2019 májusában beszélt erről, amikor mint civil jelöltet elvitték bemutatni a Józsefvárosi MSZP taggyűlésére. A több mint kétórás beszélgetést – amelynek a DatAdatra vonatkozó egyik részletét közölték ma – egy helyi szocialista politikus rögzítette.

A hanganyagon Pikó András a következőket mondja:

A DK-tól nem tudom, hogy mit fogok kérni (…) csak hallom, hogy a DK mögött van egy olyan datamining cég, amelyet egykori titokminiszter, meg izé, hogy azt, amit Dobrev Klára mögött láttunk, ilyen socialmediás, meg adatbányászatot, tehát, hogy olyan embereket is lehet, hogy el tudtak érni, akiket egyébként másként nem. Lehet, hogy csak annyit kell kérni tőlük, hogy figyeljetek, hadd dolgozzanak már kicsit erre a kampányra is.

A józsefvárosi polgármester szavai több információt is megerősítnek mindabból, amit korábban az Index hozott nyilvánosságra a DatAdattal kapcsolatban. Egyrészt kiderül, hogy Pikóé lehetett az egyik olyan polgármesteri kampány, amelyet az adathalász cég támogatott. Mint ismert, Ficsor Ádám, a Bajnai-kormány volt titkosszolgálati minisztere egy, az Index birtokába került beszélgetésen azzal dicsekedett, hogy több helyhatósági kampányban is segítették az ellenzéket 2019-ben.

Tizenkét kampányban dolgoztunk azon a választáson, és közülük tizenkét polgármester nyert. (…) Ez nagy győzelem volt!

– mondta egy hangfelvételen Ficsor Ádám.

Korábban írtuk

A további részletekről IDE KATTINTVA az Indexen olvashatnak.