Több mint 600 ezres duna-parti nézőközönséggel Budapest 2004 óta fix állomás volt a gyorsasági műrepülő világbajnokság versenynaptárában. Augusztus 19-20-án hetedszer rendezték volna meg a versenyt a magyar fővárosban.

A Red Bull Air Race GmbH ügyvezető-igazgatója, Bernd Loidl csalódottságának adott hangot a budapesti futam versenynaptárból való törlése miatt, amely döntést mindössze 1 héttel a portugál verseny elmaradásának bejelentése után kellett megtenni. A portugál futamot a potenciális házigazda városok közti megállapodás késlekedése miatt mondták le a szervezők. Bernd Loidl ugyanakkor hozzátette, hogy reméli 2011-ben Budapest ismét szerepel majd a gyorsasági műrepülő világbajnokság versenynaptárában, amelyet az augusztus eleji németországi futamot követően jelentenek majd be. A következő évi futamok között New York is szerepel, az idei történelmi jelentőségű első verseny júniusi sikeres megrendezését követően.

A világbajnokság hivatalos honlapján, a www.redbullairrace.com oldalon megváltott jegyek tulajdonosainak bankkártyáján automatikusan jóváírják a jegyek névértékét.

A utazási,illetve jegyértékesítési irodákon keresztül megváltott jegyek tulajdonosai az ezen irodák értékesítési pontjait kereshetik a visszaváltással kapcsolatban.