A XII. kerületben élők a www.hegyvidek.eu/elo-ugyfelszolgalat weboldalon is intézhetik jövő keddtől hivatali ügyeiket. A Magyarországon egyedülálló szolgáltatás során operátor segítségével felgyorsítják és egyszerűbbé teszik az ügyintézést – mondta Pokorni Zoltán.

Kezdetben a helyi adóigazgatási, építésigazgatási, városgazdálkodási, vagyongazdálkodási és általános igazgatási irodák munkatársait lehet elérni az internetes felületen. A szolgáltatás segítségével előzetes időpontot egyeztethetnek a kerületi lakók a személyes ügyintézésre. Az operátor az ügyfeleknek interneten keresztül küldheti át a szükséges formanyomtatványokat, és segít eligazodni a weboldalon.

A szolgáltatás üzemeltetése havonta húszezer forintjába kerül az önkormányzatnak – mondta Pokorni Zoltán. A rendszer használatához mindössze egy mikrofonos fejhallgató és egy számítógép kell internetkapcsolattal.

A weboldal használatához semmilyen regisztráció nem szükséges, de emiatt – adatvédelmi okokból – a folyamatban lévő ügyekről az internetes ügyfélszolgálat nem ad tájékoztatást.

(MTI)