Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Orbán Viktor miniszterelnök, az esemény főszónoka beszédet mond a Conservative Political Action Conference (CPAC) Hungary elnevezésű, kétnapos konzervatív politikai fórum első napján 2022. május 19-én
Hirdetés

Magyarország az a laboratórium, ahol a progresszív dominancia ellenszereit kikísérleteztük – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a CPAC Hungary konferencián csütörtökön Budapesten.

A progresszív dominancia ellenszerére a recept nyílt felhasználású

A kormánypártok zsinórban negyedik választási győzelmére utalva kijelentette: Magyarország megkapta a negyedik dózist, és jelentem, a beteg teljesen meggyógyult. Azt mondta, a progresszív dominancia ellenszerére a recept nyílt felhasználású, szabadon elvihető. Ezeket beszédében 12 pontban foglalta össze.

Kifejtette: a magyar recept első pontja, hogy a saját szabályaink szerint kell játszani, győzni csak úgy lehet, ha nem fogadjuk el a mások által kínált megoldásokat és utat; aki az ellenfelei szabályai szerint játszik, veszíteni fog.

Közölte: a második pont nemzeti konzervativizmus a belpolitikában, mert a nemzet ügye nem ideológia, de még csak nem is hagyomány kérdése. A választók oldalán kell maradni, és azért döntöttünk úgy, hogy megállítjuk a migrációt és felépítjük a falat a déli határon, mert a magyar emberek azt mondták, nem akarnak illegális bevándorlókat. A progresszívek a vágyálmaikat akarják rákényszeríteni a társadalomra, de a fontos kérdésekben az emberek nem szeretik a baloldali lázálmokat – mondta.

„Hungary first, America first”

Harmadik pontként a nemzeti érdeket nevezte meg a külpolitikában. Kijelentette: a nemzet az első, „Hungary first, America first”, érdekalapú külpolitikára van szükség.

Az ukrajnai háborút illetően elmondta: Oroszország az agresszor, Ukrajna az áldozat, elítéljük a támadót, a megtámadottat pedig segítjük. A magyarok szívesen segítenek, de a háború árát nem akarják ők fizetni, mert ez nem az ő háborújuk – magyarázta.

Közölte: a háborúval jönnek a szankciók, elszabadul az infláció, stagnál a gazdaság, és a háború elszegényíti az embereket. „A mi célunk a béke helyreállítása, nem pedig a háború folytatása, mert ez a mi nemzeti érdekünk” – hangsúlyozta.

Orbán Viktor negyedikként a média jelentőségére hívta fel a figyelmet. „A progresszív baloldal őrültségeit csak akkor tudjuk bemutatni, ha van média, ami segít ebben” – mondta. Hozzátette: a baloldali vélemény csak azért tűnhet többségének, mert a média segít nekik felerősíteni a hangjukat, a modern nyugati média a baloldali állásponthoz igazodik.

Ötödik pontként említette az ellenfelek szándékának leleplezését. A média megléte szükséges, de nem elégséges feltétele a győzelemnek, tabudöntögetőnek is kell lenni – emelte ki.

Azt mondta: mi itt Magyarországon ezt úgy csináljuk, hogy már azelőtt napvilágra hozzuk, mire készül a baloldal, még mielőtt megtennék, és először tagadni fogják, de aztán még nagyobb lesz a siker, amikor kiderül, végig nekünk volt igazunk.

Megjegyezte: itt van például a gyermekeket célzó LMBTQ-propaganda, ez itt nálunk még új dolog, de mi már most megsemmisítettük, mi ezt az ügyet napvilágra hoztuk, és népszavazást tartottunk róla, és a gyermekek érzékenyítését a magyarok elsöprő többsége elutasította. Azzal, hogy korábban fedtük fel, mire készül a baloldal, védekezésre kényszerítettük őket, és végső soron el kellett ismerjék, hogy valóban ez a tervük, hiszen támadták a mi kezdeményezésünket – fogalmazott.

Az emberek nem gazdasági elméleteket, hanem munkát akarnak

A miniszterelnök hatodikként a gazdaságot emelte ki. „Amikor hatalomra kerültünk, eldöntöttük, hogy csak olyan gazdaságpolitikát szabad csinálni, ami a választópolgárok többségének hasznos” – jelentette ki.

Megjegyezte: velünk még az is jól jár, aki nem ránk szavaz, ami az ellentéte a progresszíveknek, akikkel még azok is rosszul járnak, akik rájuk szavaztak.

Kiemelte: az emberek nem gazdasági elméleteket, hanem munkát akarnak, előre akarnak jutni az életben és jobb életet szeretnének a gyermekeiknek, mint amilyen nekik jutott. Ha egy jobboldali kormány mindezt nem tudja szállítani, bukásra van ítélve – mutatott rá.

Hetedik pontként hangsúlyozta: „ne szorulj ki a szélére!” Lehet, hogy az internetes fórumokon hatalmas népszerűségre teszünk szert, ha hirdetünk összeesküvés-elméleteket, de a szavazók nagy részét valójában eltávolítjuk magunktól, kiszorulunk a szélére, és a végén veszítünk – magyarázta.

Orbán Viktor nyolcadikként a mindennapos olvasást említette, mondván, a bonyolult dolgok megértésére és átadására a könyveknél még nem találtak fel jobb eszközt.

A hit hiánya veszélyes

Közölte: a kilencedik pont, hogy „legyen hited”, a hit hiánya veszélyes. „Ha valaki nem hiszi, hogy lesz egyszer végelszámolás, és a tetteiért majd felelnie kell az Úristen előtt, akkor úgy van vele, bármit megtehet, ami hatalmában áll” – mondta.

A kormányfő tizedik pontként a barátok keresését jelölte meg. „Ha a politikában boldogulni akarunk, soha ne azt nézzük, miben nem értünk egyet a másikkal, hanem azt keressük, hogy hol vannak a közös pontok” – mutatott rá.

Kitért rá: a tizenegyedik pont a közösségek építése, ugyanis nincs konzervatív politikai siker működő közösségek nélkül. Minél kevesebb a közösség, és minél magányosabbak az emberek, annál több szavazó megy a liberálisokhoz – mondta.

Utolsó pontként az intézmények építéséről beszélt. Közölte: a sikeres politikához intézményekre és intézetekre van szükség. A politikusok jönnek-mennek, de az intézmények generációkon át velünk maradnak, és az intézmények képesek intellektuálisan megújítani a politikát – tette hozzá.

Sorsdöntő lesz a 2024-es év

Beszéde végén Orbán Viktor sorsdöntőnek nevezte a 2024-es évet, mert akkor az Egyesült Államokban elnök- és kongresszusi választások lesznek, Európában pedig európai parlamenti választások. Ez a két helyszín ki is jelöli a nyugati civilizációért folytatott harc két frontját – fogalmazott.

Azt mondta, ma egyik sincs a kezünkben, pedig mind a kettőre szükségünk van. Két év van felkészülni – jelezte Orbán Viktor, hozzátéve: a magyar lecke az, hogy nincs csodafegyver, csak meló van.

Korábban írtuk