A havi trendszerességgel tartott előadásokra tudósokat, cégvezetőket hívnak, hogy közérthető nyelven minden korosztály számára érthető előadásokban mutassák be kutatási területeiket, munkáikat. Tartott már előadást többek között a TV2 producere Vörös Tamás, Bodnár Csaba a mobilarena főszerkesztője, Prof. Dr. Roska Tamás a PPKE dékánja.

Az előadássorozat soron következő előadását május 11-én, szerdán rendezik meg a NymE B épületének 7. termében 5 órától. Az előadás Svájc nagy hadronütköztetőjével, a CERN-nel foglalkozik. Milyen technikai, technológiai újdonságokat fedeztek fel, melyet már a mindennapokban is alkalmazhatunk, például az orvostudomány területén? Megérthetjük-e a Világegyetem keletkezését?

Az előadássorozat a nyáron is tart egy különleges előadást, méghozzá közkívánatra. Ennek címe: Csernobil és Fukushima üzenete.


Hajdu Csaba előadása a CERN-ről

Május 11., 17.00 • NYME B épület 7.

Új korszak kezdetén állunk a fizikában: 2009-ben elindult a cern nagy hadronütköztetője, a világ legnagyobb részecskegyorsítója. Az itt várt új fizikai eredmények alapvetően módosíthatják az anyag legmélyebb szerkezetéről és az univerzum születéséről alkotott képünket. A kísérletekben használt csúcstechnológiákkal a jövőben az orvosi diagnosztikában, nagyméretű adatbázisok feldolgozásában vagy a biztonságtechnológiában is találkozhatunk.

info@jovotechnikai.hu • www.jovotechnikai.hu