Fotó: youtube.com (képernyőfotó)
Márki-Zay Péter, „független” miniszterelnök-jelölt
Hirdetés

Minden jel arra mutat, hogy az ellenzéki összefogásban résztvevő hat párt nem a természetes szelekció elve alapján akarja eldönteni, kit állít szembe a 2022-es parlamenti választásokon induló kormánypárti jelöltekkel, illetve Orbán Viktorral. Ez annak ellenére így van, hogy ezek a pártok – a DK, a Jobbik, a Momentum, az MSZP, az LMP és a Párbeszéd –kinyilvánították, hogy a közösen indítandó jelöltekről az előválasztás, vagyis „a nép” dönti majd – emlékeztet a Mandiner.

Fotó: facebook.com/Jakab Péter
Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnök-jelöltje

Jakab Péter nemrég jelentette be, hogy Csongrád megye 4-es számú választókörzetében a Jobbik Márki-Zay Pétert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom jelöltjét támogatja az előválasztáson. A pártelnök múlt héten azt is világossá tette, hogy Budapest 15. választókerületében az MSZP-s Kunhalmi Ágnest támogatják az előválasztáson. Csak ott indítanak jobbikos jelöltet, ahol úgy gondolják, hogy ők a legalkalmasabbak a Fidesz legyőzésére – idézi a Magyar Nemzet Jakab Pétert.

Ezt megelőzően a Jobbik két LMP-s jelölt mögött sorakozott fel a fővárosban: Csárdi Antalt az 1. választókerületben, Demeter Mártát pedig a 6. választókerületben segítik. Cserébe az LMP Szilágyi György jobbikos jelöltet támogatja Budapest 14-es számú választókerületében. Sajtóhírek szerint Fekete-Győr Andrásék pedig Gyurcsány Ferencékkel igyekeznek háttéralkukat kötni – írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet cikke itt, a Mandiner cikke itt olvasható.

Korábban írtuk