Rényi-Vámos Krisztinát és Sziebert Györgyöt pénteken vették őrizetbe, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsítják őket. A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság április óta nyomozott egy magánszemély feljelentése alapján. Az eljárás során bizonyítékokat találtak arra, hogy a Budapest Airport jogi igazgatója és korábbi helyettese kenőpénz fejében megrendelésekhez juttatott egyes ügyvédi irodákat, amelyek aztán az extraprofit egy részét visszafolyatták nekik.

Sziebert György és Rényi-Vámos Krisztina ártatlannak tartja magát, kettőjük közös jogi képviselője azt mondta, nincs abban semmi kivetnivaló, hogy egyik védence egy bevásárlóközpont parkolóházában átvett 10 millió forintot az egyik BKV-val szerződésben álló cég képviselőjétől, ez a pénz szerinte legálisan járt Sziebert Györgynek.

Nem ment be ma dolgozni a BKV informatikai igazgatója, akit a rendőrség is keres a korrupciós üggyel összefüggésben. Az Index korábbi értesülése szerint ígérete ellenére a BKV-székház házkutatásán sem jelent meg pénteken éjjel. Az internetes portál úgy tudja, a nyomozás a különböző jogi tanácsadói megbízások mellett a BKV egyik idén kötött informatikai szerződését is érinti.

(hírTV)