Bűnismétléstől is tartani kellett

A testvérpárnál – K. Árpádnál és K. Istvánnál – ezen felül a bűnismétléstől is tartani kellett a bíróság szerint. Hivatalosan nem megerősített sajtóértesülés szerint a következő támadást Nógrád megyében hajtották volna végre. A rendőrök állítólag olyan térképeket találtak a házkutatásokon, amelyeken a célpontként kiszemelt házat be is jelölték.

Fellebbeznek

Három gyanúsított, K. Árpád, K. Zsolt és a P. Zs. monogramú férfi fellebbez, esetükben az előzetes letartóztatást elrendelő bírósági végzés nem jogerős.

Egyelőre nem tudni, hogy a testvérpárt pontosan mivel gyanúsítják. Az viszont ismert, hogy a rendőrség több emberen elkövetett emberölés, illetve több emberen elkövetett emberölés kísérlete miatt nyomozott a cigányok elleni támadássorozatban.

A P. Zs. monogramú férfi elleni gyanú viszont ismert. Fogadott védője az előzetes letartóztatás elrendelése után elmondta, hogy védencét egyrendbeli, több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsítják. A nyomozók szerint az első támadásban vett részt, amelyet tavaly július 21-én követtek el a Pest megyei Galgagyörkön. Védője azt mondta, a férfi tagadja a terhére rótt bűncselekményt.

Rendezett családi körülmények

A védők elmondása szerint mind a négy férfi rendezett családi körülmények között élt. Ez megfelel annak a személyiségképnek, amelyet kriminológusok adtak a feltételezett elkövetőkről a rendőrségi elfogás előtt. Az ügyvédek nem erősítették meg azt a sajtóhírt, hogy az egyik gyanúsított korábban hivatásos katonaként szolgált.

A testvérpár irányított?

A Bors című bulvárlap hivatalosan nem megerősített értesülése szerint a csoportot a testvérpár irányította, a másik két gyanúsított sofőrként segítette őket, illetve a helyszínek biztosításában vett részt. K. Árpád egyébként alapítója és dobosa volt egy országosan ismert debreceni metál zenekarnak. Az együttes jelenlegi tagjai közleményben határolódtak el tőle.

A rendőrség kedden nyilatkozik

A rendőrség csak kedden árul el részleteket az ügyről, addig nem nyilatkoznak. Az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője mindössze azt erősítette meg, hogy a debreceni bárban kialakított rejtekhelyen kívül máshol is lefoglaltak fegyvereket. 16 helyszínen tartottak házkutatást pénteken. A hírTV úgy tudja, a Hajdú-bihari megyeszékhely közelében fekvő Bodaszőlőn is kerültek elő fegyverek.

A négy férfit pénteken hajnalban vette őrizetbe a rendőrség Debrecenben. Szemtanúk beszámolója szerint elfogásukkor nem tanúsítottak ellenállást.

(hírTV)