A bíró délelőtt 11 órakor kezdte meg az igazgatóhelyettes meghallgatását a Budai Központi Kerületi Bíróságon, s ezzel egy időben – mivel önmagának okozott sérülései miatt, nem volt szállítható állapotban – megkezdték a Merényi Gusztáv Kórházban a biztonsági őr meghallgatását is.

A lelőtt igazgató szocialista önkormányzati képviselő volt Csepelen. A gyilkossággal gyanúsított gazdasági igazgatóhelyettes, Deme Gábor pedig a kerületi MSZP elnökségi tagja volt.

A bíróság helyt adott az ügyészség indítványának és a meghallgatás után, a szökés, elrejtőzés veszélye miatt, továbbá a bizonyítékok eltüntetésének veszélye miatt január 9-én elrendelte a csepeli kettős gyilkossággal gyanúsított gondnok-biztonsági őr és gazdasági igazgatóhelyettes előzetes letartóztatását. A gondnokot még ma átszállítják a tököli rabkórházba.

A nyomozás eddigi adatai szerint az iskola biztonsági őre és az igazgatóhelyettes 3-4 millió forintos sikkasztási ügybe keveredett, emiatt az igazgató szerdán reggel mindkettőjüket elbocsátotta. Aznap este az iskolában próbálták lebeszélni az igazgatót arról, hogy feljelentse őket, ez azonban nem sikerült. Az őr lelőtte az igazgatót és a vele lévő tanárt is, aki egy diktafonnal a zsebében rögzítette a találkozón elhangzottakat és a lövéseket is. A kettős gyilkosság után a gondnok, hogy alibit igazoljon magának, a kezén megsebesítette magát.

Az igazgatóhelyettes a gyilkosság után feltörte az iskola szerver-szobáját és kiszerelte a számítógépből a biztonsági kamera felvételeit tároló merevlemezt, melyet eddig még nem találtak meg.

Arról, hogy kizárják-e a pártból Deme Gábort, hétfőn dönt az MSZP.

(hirado.hu, hirtv.hu)