Hollik István úgy fogalmazott: napok óta tudni – hiszen Márki-Zay Péter maga beszélt róla -, hogy több száz millió forintot kapott egy olyan külföldi szervezettől, amely ezer szálon kötődik Soros Györgyhöz.

Hirdetés

Márki-Zay Péter saját elmondása szerint ez a forrás kampánypénz volt, azaz a baloldallal közös kampányokra mentek el ezek a milliók – hangsúlyozta a kormánypárti politikus, hozzátéve: ez végső soron azt jelenti, hogy tiltott külföldi pénz került a baloldali kampánygépezetbe.

Hollik István megjegyezte: a külföldi pénzzel nem csak Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölti kampányát támogatták, hanem a baloldali pártok, illetve azok jelöltjeinek kampányát is.

Ezért a baloldali pártok vezetőinek kell feltenni azokat a kérdéseket, hogy elszámoltak-e ezekkel a költségekkel, illetve egyáltalán a baloldali pártok vezetői tudtak-e arról, hogy tiltott külföldi támogatásból származik ez a pénz – jelentette ki a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója.

Megjegyezte, bizonyára ez a több száz millió forint eljutott a baloldali pártokhoz is, úgyhogy ezeknek a forrásoknak elvileg a kampányelszámolásukban szerepelni kellene.

Hollik István azt mondta: várják a kérdésekre a baloldali pártok akkori vezetőinek – Gyurcsány Ferencnek, Karácsony Gergelynek, Jakab Péternek, Donáth Annának, Tóth Bertalannak, Kunhalmi Ágnesnek és az LMP vezetőinek – a válaszát.

Korábban írtuk