Draskovics Tibor még 2009 nyarán ígérte meg riportereinknek, hogy helyreigazítást fog kérni Célpont című műsorunkkal szemben. A volt rendészeti miniszter akkor azt állította, hogy nem adott utasítást Petőfi Attilának a hírTV ellen indított lejáratóakcióval kapcsolatban. Draskovics Tibor szerint akkor sem hibázott, amikor a Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatójának címzett feljegyzésében nem hívta fel a rendőrség figyelmét arra, hogyan kerül be a kábítószer a Hír Televízió riporterének autójába. A bíróság szerint azonban a Célpont című műsorunk állításai helytállóak voltak. – Az ítélőtábla úgy látta, hogy a szavak általános jelentése szerint a NNI igazgatójának megbízása megállapítható, és az sem kifogásolható, hogy a cselekményt – ugye ha nem sütőport, hanem kábítószert tesznek az autóba – fedezte volna a miniszter – mondta el a per kapcsán Karas Mónika, a Hír Televízió Zrt. jogi képviselője.

A bíróság ezzel másodfokon megváltoztatta az elsőfokú döntést. A jogerős ítélettel szemben – normál jogorvoslati eljárás keretén belül – nincs helye fellebbezésnek.

Elfogultsággal vádolja a Pesti Központi Kerületi Bíróság eljáró bíráját Helmeczy László. Az ügyvéd szerint törvénysértő, hogy elővezettetik annak a magánvádas eljárásnak a következő tárgyalására, amelyet a Célpont riporterei indítottak ellene a drogügy miatt. Helmeczy csütörtökön negyedik alkalommal sem ment el a tárgyalásra. A Népszabadság internetes kiadásának azt mondta: megrendült a bizalma a bíróságokban, mert szerinte az egész ügy csak azt a célt szolgálta, hogy a jobboldali sajtó – ezen belül a hírTV – lejárathassa őt, mint az MDF regisztrált parlamenti képviselőjelöltjét. Helmeczy László jogorvoslattal él a rendőri előállításról szóló döntés ellen, és elfogultságot jelent be a bíróval szemben. A Fővárosi Bíróság visszautasítja a feltételezést, hogy Vasvári Csaba eljárása törvénysértő vagy politikailag részrehajló lett volna.

(hírTV)