Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Az Országos Mentőszolgálat alapításának 75. évfordulója alkalmából megjelenő érmék a kibocsátási ünnepségén 2023. május 9-én

Az Országos Mentőszolgálat hazánk legnagyobb mentő és egészségügyi intézménye, amely egy országos központtal és 19 vármegyei irányítóközponttal egységesen, jól szervezetten látja el feladatait immár 1948. május 10. óta – mondta Pataki Tibor, az MNB készpénzlogisztikáért felelős igazgatója az érmék sajtótájékoztatóval egybekötött hivatalos kibocsátási ünnepségén, kedden Budapesten.

Hirdetés

Kiemelte: a mentők napjához közeledve, az alapítás 75. évfordulója alkalmából, egy fontos értékre, az Országos Mentőszolgálat munkatársainak áldozatkész munkájára szeretnék ráirányítani a figyelmet az MNB által kibocsátott törvényes fizetőeszközök, különleges érmék közvetítésével.

A mentőszolgálat grafikai elemeivel ellátott pénzforgalmi érmék nem csupán megjelenítik a jeles évfordulót, hanem a társadalom széles rétegeihez eljutva kifejezik azt a megbecsülést, amit bajtársaim iránt éreznek az emberek – mondta Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója.

Az idén 75 éves, egységes, állami Országos Mentőszolgálat olyan nemzeti érték, amelyre mindannyian büszkék lehetünk – hangsúlyozta.

Korábban írtuk