Emlékkoncerttel, mécsesgyújtással és fényfestéssel is emlékeztek az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 60. évfordulójára a Szent István-bazilikánál.

A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a bazilika kórusa Wolfgang Amadeus Mozart Requiem című művét adta elő a Requiem a hősökért emlékkoncerten a Szent István-bazilikában.

Az emlékezők mécsest helyeznek el a Szent István-bazilika előtt az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 60. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon, 2016. november 4-én.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita, valamint Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek mécsest helyez el a Szent István-bazilika előtt az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 60. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon.

Fényfestés a Szent István-bazilika homlokzatán az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 60. évfordulóján, a nemzeti gyásznapon.