Hirdetés

A kedvezményezettek között megtalálhatóak fekvőbeteg, járóbeteg, szakorvosi, fogászati, és krónikus ellátást végző intézmények is – tartalmazza közlemény. A többletkapacitásnak köszönhetően rövidülnek a várólisták, korszerűbb és gyorsabb ellátásra lesz lehetőség, vagyis az intézmények több beteget, több órában, és megnövelt ágyszámon tudnak majd fogadni – teszik hozzá.

Mint írják: a Többletkapacitás-befogadási Bizottság (TBB) az elbírálás során elsősorban azon kérelmeket fogadta be, amelyek erősítik a járóbeteg-szakellátást, továbbá javítják a diagnosztikai vizsgálatok elérhetőségét. A közlés szerint a költségvetésben meghatározott keret legfeljebb évi 5 milliárd forint, amit a bizottság a betegellátáshoz leginkább szükséges területek finanszírozására javasolt.

A CT, MR, PET/CT többlet óraszámainak biztosítására a bizottság az összértéknek több mint egyharmadára tett javaslatot, elősegítve ezzel, hogy minden beteg az eddigieknél is rövidebb idő alatt férhessen hozzá a diagnosztikus vizsgálatokhoz.

Ugyanakkor – folytatják – a gyermekek kezelésére közel 50 millió forinttal többet lehet majd fordítani például a fogászati szakellátásban. Mindezek mellett az egyéb, speciális szempontból fontos egyszer használatos eszközök beszerzése, illetve a pszichiátriai, addiktológiai rehabilitáció is kiemelt támogatást kapott – ismertetik.

Korábban írtuk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szolgáltatók 2020. december 1-től a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőnél kérhetik a finanszírozási szerződésük módosítását és így leköthetik a többletkapacitásaikat is – tartalmazza a közlemény.