Fotó: MTI (archív)
Hirdetés

„Dobrev Klára alelnök asszony mellett kaptam egy tanácsadói szerepet, és amíg az alelnöki posztot betölti, addig én is Brüsszelben fogok dolgozni az Európai Egyesült Államok segítése érdekében” – nyilatkozta Eörsi Mátyás, aki jelenleg DK-s politikus.

Közben az Origó arról írt, hogy lebukott korrupt portugál tisztviselőt is alkalmaz Gyurcsányné Brüsszelben. A lapban az olvasható, hogy Gyurcsány Ferenc felesége két akkreditált asszisztense egyikének nem magyar szakembert, hanem egy portugál férfit választott.

A férfi a portugál Szocialista Párt európai parlamenti küldöttségének volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, és nyomoz ellene a portugál rendőrség. A tanácsadó – akihez Dobrev Klára annyira ragaszkodott – ugyanis 2014-2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, és hogy ezt leplezze, még dokumentumokat is hamisított; ezért kellett távoznia a portugál küldöttségtől.

A témával kapcsolatban a Demokratikus Koalíció kiadott egy közleményt is, ebben azt állítják, nem volt tudomásuk arról, hogy a portugál férfi ellen nyomozás folyik, a szerződését – ami szeptember 2-án lejár – pedig nem fogják meghosszabbítani. Kiemelik még azt is, hogy ennek ellenére a párt a szükséges jogi lépéseket megteszi.