Lassan három hónapja, május közepén jelentette be Karácsony Gergely nagy felhajtás közepette, hogy elindul a baloldal miniszterelnök-jelölti előválasztáson, egyúttal közölte azt is, kampánya támogatására megalakult a 99 Mozgalom, amely a tervek szerint jobb- és baloldaliakat, liberálisokat, a pártpolitikától eddig inkább távol maradókat akarta-akarja megszólítani. Noha alig egy héttel a bejelentés után a főpolgármester már azt állította közösségi oldalán, hogy „Több mint 30 ezren vagyunk! És napról napra egyre többen leszünk”, a szerveződés sokkal inkább a kiüresedés jeleit mutatja – írja a Magyar Nemzet.

Hirdetés
Fotó: Demokrata

Mivel manapság már elsősorban a virtuális, közösségi térben zajlik a kommunikáció, érdemes itt megvizsgálni a 99 Mozgalom hatását. Ez alapján pedig kijelenthető, hogy a Karácsony miniszterelnök-jelöltségét támogató szerveződést feltűnő közöny és érdektelenség övezi.

Míg a főpolgármester állítása alapján a 99 Mozgalomnak legalább harmincezer támogatóval, szimpatizánssal kellene rendelkeznie, annak hivatalos Facebook-oldala csupán 939 embernek tetszik és mindössze 1060 követője van.

Noha itt Karácsony Gergely naponta, akár többször is posztol, azok lényegében semmiféle reakciót nem váltanak ki.

A Támogasd te is a jövővédő népszavazást! címmel közzétett bejegyzését például mindössze kilencen, a „megélhetésköltséggel” kapcsolatos, a kormányt támadó posztját csupán hárman kedvelték, míg az Átláthatóvá és tisztességessé tesszük a közbeszerzéseket című kampányígérete nem több, mint egy like-ot váltott ki. Ugyanitt Karácsony a napokban jelentette be, hogy 99podcast néven podcastot indít, amivel kerek húsz kedvelést tudott begyűjteni.

A bejegyzések szinte kivétel nélkül hozzászólások és megosztások nélkül árválkodnak a 99 Mozgalom Facebook-oldalán. A szerveződésnek van egy saját, önálló oldala is, amely a programismertetőn túl leginkább a csatlakozás lehetőségét kínálja az esetleges érdeklődőknek – a mozgalomhoz ezen túl semmiféle elérhetőség, kapcsolatfelvételi lehetőség nincsen.

Korábban írtuk

A teljes cikk elolvasható a Magyar Nemzet oldalán, IDE KATTINTVA!