Eredménytelenül zárult Péterffy Attila polgármester „politikai boszorkányüldözése”, ezért a városvezetőnek „vissza kellene fizetnie azt a 100 millió forintot, amelyet néhány szerencsés zsebre tehetett” az önkormányzati cégeknél lefolytatott átvilágításokért cserébe – fogalmazott közleményében a Fidesz pécsi városházi frakciója.

Hirdetés

A kormánypárti képviselők azután juttattak el közleményt az MTI-hez, hogy Péterffy Attila polgármester szintén egy kommünikében számolt be a korábban indított feljelentések következményéről.

A polgármester közleményében arra emlékeztetett, hogy a 2019. őszi helyhatósági választások után több ügyben is tett rendőrségi feljelentést a pécsi önkormányzat, viszont több összefüggő, a pécsi önkormányzati cégeknél folyó átvilágítás által felszínre hozott ügyben megszüntette a nyomozást a hatóság. A polgármester szerint a politika áll annak hátterében, hogy a nyomozóhatóság nem állapított meg bűncselekményt, ezért a nyomozás megszüntetése miatt panasszal fog élni az önkormányzat.

A Fidesz pécsi képviselőcsoportjának közleménye szerint ugyanakkor világosan kiderült: eredménytelen „az átvilágításnak álcázott politikai boszorkányüldözés, amelyet Péterffy Attila és néhány ügyvéd barátja rendezett az elmúlt években elszámoltatásnak álcázva”. A „közvélemény tudatos megtévesztése” eddig legalább 100 millió forintjába került a pécsieknek, hiszen „ennyi pénzt vettek fel a polgármester barátai bármiféle érdemi eredmény nélkül” – utaltak az átvilágításokat végzőkre. Arra szólították fel a polgármestert, hogy „azonnal fizettesse vissza ügyvéd barátaival” az átvilágítások költségeit és kérjen elnézést a pécsiektől azért, amiért „politikai érdekből megpróbálta őket becsapni és megtéveszteni, és el akarta velük hitetni, hogy az előző városvezetés idején bűncselekményeket követtek el”.

Korábban írtuk

A fideszes képviselők kommünikéjére reagálva a közgyűlésben többséget biztosító Pécs Jövője-frakciószövetség közleményében elképesztőnek nevezte a kormánypártiak véleményét, miszerint örülnek annak, hogy „a fideszes városvezetés idején történt korrupciógyanús ügyeknek nem lett következménye”. Hozzátették: „nem lesz mindig kormányzati nyomás a nyomozóhatóságokon, ami miatt eddig megúszták a piszkos, pécsieket megkárosító ügyleteiket”.