Fotó: shutterstock.com (illusztráció)
Hirdetés

Simicskó István anyák napjára emlékező közleményében hangsúlyozta, az anyává válás, a gyermeknevelés rendkívül sok felelősséggel és áldozatvállalással jár, „aminek a terheit a mi társadalmunkban a nőknek nem kell egyedül hordoznia”.

Kiemelte, a kabinet rugalmas munkaidővel, családi adókedvezménnyel, az otthonteremtéshez nyújtott különféle támogatásokkal, a gyermeknevelést könnyítő ingyenes tankönyvekkel és közétkeztetéssel, valamint a négynél több gyermeket nevelők szja-mentességével támogatja az édesanyákat.

A kereszténydemokrata politikus úgy fogalmazott, a „nők családot megtartó, szeretetteljes odafigyelése koroktól, rendszerektől független, és ezt a hivatásukat akkor tudják legjobban betölteni, ha saját maguk is anyagi, fizikai és mentális biztonságban érzik magukat”.

„Nekünk kereszténydemokratáknak rendkívül fontos, hogy a magyar családok sorsában visszatükröződjön az az odafigyelés és erőfeszítés, amellyel keresztény-konzervatív politikusokként igyekszünk mindent megtenni boldogulásukért” – fejtette ki Simicskó István.

Korábban írtuk

Aláhúzta, „erős és büszke nemzet nem létezik erős és büszke családok nélkül. A családoknak pedig kétségtelenül az édesanyák a mozgatói”.

A KDNP frakcióvezetője emlékeztetett, a kormányzat az elmúlt tizenkét évben a családpolitikai rendszer egészét érintő intézkedéseket vezetett be, amelyek mind azt a célt szolgálják, hogy a családok megerősödjenek.

„A mai napon különösen is nagy szeretettel gondolunk az édesanyákra, akiknek kifejezzük hálánkat és odaadásunkat” – zárta közleményét Simicskó István.