A 2022-es költségvetésben biztosítottak a források a haderőfejlesztés folytatására.

Posted by Magyarország Kormánya on Monday, May 31, 2021
Hirdetés

Erős Magyarország nem létezhet erős honvédség nélkül, amely mindenkor kész és képes garantálni hazánk, honfitársaink és szeretteink biztonságát – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter.

2022-ben tovább haladunk a haderőfejlesztés megkezdett útján – jelentette be.

Történelmi pillanathoz érkezünk, hiszen a haza védelmére fordítható összeg jövőre átlépi a soha nem látott 1000 milliárd forintot – emelte ki.

Ennek a költségvetési támogatásnak csaknem felét fejlesztésekre és beruházásra fordítjuk, amelynek középpontjában a hazája iránt elkötelezett katonát állítjuk. Célunk, hogy ezt a magasztos hivatást minél több fiatal vállalja, és minél több önkéntes tartalékosunk legyen – mondta el a tárcavezető.

Korábban írtuk

A haditechnikai eszközök beszerzésén és a honvédség létszámának bővítésén túl korszerűsítjük, komfortosabbá tesszünk katonáink elhelyezését. Segítjük a magyar hadiipar újjáélesztését, amely nemcsak biztonságunkat növeli, hanem munkahelyeket is teremt – fejtette ki.

Tesszük mindezt azért, hogy a Magyar Honvédség mindig, minden körülmények között garantálni tudja hazánk és a magyar emberek biztonságát – zárta gondolatait a miniszter.