A Fővárosi Közgyűlés elfogadta a határozatot, amelyben javaslatot tesz a budapesti színházak egy részének kormánnyal közös működtetésére.

A Fővárosi Közgyűlés elfogadta azt a határozatot, amelyben javaslatot tesz a budapesti színházak egy részének kormánnyal közös működtetésére. Jobb meggyőződésünk ellenére szavaztuk ezt meg. Oszd meg DK fővárosi frakciójának sajtótájékoztatóját!🇭🇺🇪🇺

Gepostet von Demokratikus Koalíció am Mittwoch, 26. Februar 2020
Hirdetés

Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, a DK frakcióvezetője közölte, hétfőtől két, az önkormányzati politizálásában nagy tapasztalattal rendelkező kerületi vezető csatlakozott hozzájuk, amivel hattagúra bővült a frakciójuk.

Hangsúlyozta, két új polgármesterüknek azt ígérte, hogy a DK-ban „mindig, mindenben” együtt fognak dönteni, meghallgatják egymást.

Kiss László elmondta, kerületi programján nem kíván változtatni, és a munkatársai is maradnak. Fontosnak nevezte, hogy a DK partnerséget ajánlott annak elérésében, hogy a kerületek közvetlenül is pályázhassanak európai uniós forrásokra.

Szaniszló Sándor arra hívta fel a figyelmet, hogy a XVIII. kerület infrastrukturálisan az egyik leginkább elmaradott városrész, a DK-hoz csatlakozástól pedig azt várják, hogy nagyobb szavuk lesz a közgyűlésben.

Kérdésre válaszolva kifejtette, polgármestersége első száz napja után azt tapasztalta, egyre több helyi választó türelmetlenkedett az ígért egészségügyi és közúthálózati fejlesztések ügyében, és számára úgy tűnt, hogy az MSZP-től nem kapja meg azt a támogatást, amely elvárható lett volna. Szaniszló Sándor szerint ezért fordultak a DK-hoz, ahol garanciákat kaptak ezen fejlesztések megvalósítására.

„Legyen elég a tányércsapkodásból!” – válaszolta a XVIII. kerület vezetője az MSZP kritikáira vonatkozó kérdésre.

Gy. Németh Erzsébet szintén kérdésre reagálva úgy fogalmazott, az ellenzéki összefogás részvevői arra szövetkeztek, hogy zöldebb, élhetőbb Budapestet alakítanak ki. „Aki nem tud ebbe belesimulni, beleilleszkedni, nem tud együttműködni (…), az nagyon rosszul teszi” – jelentette ki.