„Az áldozatot, egy 24 éves hölgyet jobbikos politikusok felcsalták és bezárták egy szobába, majd a tettes levetkőzött és fizikai erőfölényét kihasználva próbálta őt megerőszakolni. Kizárólag az illető hölgy lélekjelenlétén múlott, hogy ez végül nem sikerült” – olvasható a lap cikkében. Hozzáteszik, a Bors által megkérdezett jogi szakértők szerint a megvalósult bűncselekmény erőszakos nemi közösülés kísérlete.

Hirdetés

Ami a történtek részleteit illeti: a felháborító esetre még tavaly decemberben, egy vidéki jobbikos rendezvényen került sor, ahova kizárólag vezető politikusok kaptak meghívást. A Bors szerint ott volt Jakab Péter pártelnök és a kabinetfőnöke is, más pártvezetők társaságában. Az áldozat szerint utólag gyanúra adott okot, hogy az élettársát, Szilágyi Györgyöt, a Jobbik egyik alelnökét külön kérése ellenére sem hívták meg a vidéki rendezvényre.

Fotó: Mandiner
Az olykor vidáman táncoló Jakab Péter is ott volt az eseményen

A 24 éves hölgy – az áldozat –, aki választókerületi szervezőként dolgozott a Jobbiknak, gyanútlanul ment el abba a vendégházba a Szabolcs-Szatmár megyei Ököritófülpösön, ahol a bűncselekmény történt.

„A Bors megszerezte az ügyben született beadványokat, iratokat, amelyekből világosan kiderül, hogy bűncselekményről, erőszakos nemi közösülés kísérletéről van szó. A Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, az áldozatot felcsalta egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót. A bűncselekmény elkövetésére olyan alaposan felkészültek, hogy még egy testőrt is az ajtó elé állítottak!” – olvasható a cikkben. „A tettes ezután obszcén szavak kíséretében letolta a nadrágját és berántotta a tiltakozó hölgyet a fürdőszobába. Hozzászorította a falhoz, levetkőzött és nemi szervét hozzá szorítva erőszakosan közösülni próbált.”

Szerencsére egy másik jobbikos politikus, aki józan maradt, meghallva a segélykiáltásokat az áldozat segítségére sietett – írja a lap.

Az illető behatolt a szobába és addig dörömbölt a fürdőszoba ajtaján, míg a tettes kénytelen volt kinyitni az ajtót, s a hölgy ki tudott menekülni.

Korábban írtuk

Azonnal elment a helyszínről, miközben azonnal hívta élettársát, Szilágyi Györgyöt, a Jobbik alelnökét, aki néhány nappal később, a Parlament épületében személyesen szóvá is tette a történteket Jakab Péter pártelnöknek és kabinetfőnökének, Molnár Enikőnek.

Molnár Enikő kabinetfőnök

Ezután fordultak hivatalos beadvánnyal a párt etikai bizottságához, ám a pártelnök és a Molnár Enikő a Bors szerint „minden befolyásukat latba vetve azóta is igyekeznek eltussolni a bűncselekményt”.

A cikkre reagálva a Jobbik a Demokratához is eljuttatta közleményét, amelynek elején a párt hazugozik egy sort és perrel fenyegetőzik. Ám aztán nem vitatják, hogy a felháborító eset megtörtént, csak azt kifogásolják, hogy állításuk szerint „a Jobbik és annak etikai és fegyelmi bizottsága az ügy kivizsgálását a beadvány megérkezése után azonnal elindította, és erről a beadványozót is értesítette”.

A baloldali Telex beszélt Szilágyi György Jobbik-alelnökkel is, aki a portálnak megerősítette, hogy a történet igaz abban a formában, ahogyan a lapokban megjelent.

Sőt, azt is elárulta, jó ideig valóban nem indult belső vizsgálat a pártban az esettel kapcsolatban, hiába kezdeményezte ő magánbeszélgetéseken, hogy foglalkozzon ezzel az elnökség. Ám még csak elnökségi ülés sem volt december óta…

Fotó: parlament.hu (képernyőfotó)
Szilágyi György

„Miután a személyes közbenjárás ily módon kudarcba fulladt, a sértett úgy döntött, hogy párt etikai bizottságához fordul, ez 10 nappal ezelőtt történt meg, a rendőrségi feljelentés pedig a mostani hét keddjén. Szilágyi azt mondta, élettársa »nem akart a Jobbiknak ártani, nem akart a figyelem középpontjába kerülni. Végig abban bízott, hogy a párt vezetése nagyon gyorsan kezelni fogja az ügyet és igazságot szolgáltat«, ám ez mostanáig nem történt meg” – írja a Telex.

Nem csupán a párt etikai testületéhez, de a hatóságokhoz fordultak: mivel a történtek idején Szilágyi még országgyűlési képviselő volt, így a Legfőbb Ügyészségnek tettek bejelentést.